Salaris indicatie in Euro: 2800 - 3600 40 uur per week Wijchen of hybride

Wat doe je in deze job

Als ervaren teamleider maak je deel uit van onze afdeling Customer Support. Samen met de verschillende teams ben jij elke dag bezig om onze klanten een fantastische ervaring te geven, dat doe je onder andere door je team inhoudelijk te coachen en te faciliteren. Belangrijk om te weten is dat, met uitzondering van je mede-teamleiders en manager, je volledige team bestaat uit collega’s in andere landen, tijdzones en culturen. Om je kennis op peil te houden werk je zelf ook actief mee zodat je weet voor welke uitdagingen je team komt te staan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen team en de teams van je mede-teamleiders wanneer zij niet aanwezig zijn. We houden van teamwork binnen Yoast! Je weet als geen ander je team te motiveren, coachen en te inspireren om doelen (o.a. NPS, Quality en AHT) te behalen en te verbeteren.

Jij weet je kennis en kunde over te dragen via geschreven communicatie, onze support gaat namelijk via e-mail, chat, op fora en via social media. Je oog voor detail zorgt ervoor dat je tussen de regels door kan lezen wat de klant bedoelt. Jij weet dit over te brengen naar je team via video, Slack en mail. En dan weet je ook nog alle punten en komma's in de antwoorden op de juiste plek te zetten.
Als deze omschrijving je aantrekt, ben je op het goede adres.

Wat breng jij mee

Je energie knalt van het scherm (of de kamer uit, als je op kantoor werkt). Je kan daarnaast analyseren, organiseren en enthousiasmeren. Je gebruikt je creativiteit en vindingrijkheid om te anticiperen en altijd 3, 6 of 9 stappen verder te denken. Als ervaren teamleider/manager, kan je omgaan met de dynamiek van een internationale productieorganisatie en weet je overzicht te bewaren. We verwachten dat je proactief bent en verbeteringen uitprobeert. Net als Yoast dat is, ben ook jij flexibel in je werktijden en werkdagen.

Je inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van Open Source, WordPress, Shopify, SEO en/of affiniteit met het web, geven jou de ervaring om je team te coachen en trainen voor het leveren van support aan WordPress- en Shopifygebruikers. We verwachten een goede beheersing van de Engelse taal, zowel gesproken als in lezen en schrijven.

Ben je daarnaast actief op de wordpress.org supportforums dan is dat een dikke plus. Als je een andere vreemde taal beheerst heb nog een streepje voor.

Wanneer ben je succesvol

Na 1 maand:

In de eerste maand maak je kennis met Yoast, je collega’s en je nieuwe team, zowel in werk als in persoon. Je hebt laten zien wat je te bieden hebt als teamleider en dat je de afdeling kan aansturen. Je hebt laten zien dat je je verantwoordelijkheid als teamlead en als collega goed oppakt. Ben je daar, dan gaan we graag met je verder!

Na 3 maanden:

In de eerste 3 maanden zullen er vast al de nodige nieuwe situaties en uitdagingen op je pad komen. Je hebt de belangrijkste cursussen in de Yoast SEO Academy afgerond. Iedereen binnen Yoast weet wie je bent en je hebt met al je teamleden coachingsgesprekken gehad. Intern vertegenwoordig je de stem van de klant. Je snapt waar zowel Yoast als onze klanten behoefte aan hebben en vertaalt dit naar goede use-cases.

Na 6 maanden:

Na 6 maanden lijkt het alsof je altijd al bij Yoast hebt gewerkt. Je leidt zelfstandig je team en weet alle stakeholders binnen het bedrijf te vinden. Je weet wat je doet, kan en mag en brengt positieve energie in je team. Je komt proactief met ideeën en verbeteringen en bent in staat hier draagvlak voor te creëren. De mensen in je team hebben vertrouwen in je. Je hebt aandacht voor je team en helpt hen zo goed te presteren.

Wat bieden we?

Werken bij Yoast is leuk. Onder werktijd zorgen we dat je niets tekort komt. Bij ons vind je geen instant-koffie of namaak-cola en de lunch wordt verzorgd door ons facilitaire team dat je graag in de watten legt, vooral tijdens de dikke dinsdag of gezonderdag. Yoast's personal trainer neemt je graag onder handen in onze eigen sportschooltje; jij investeert de tijd en het zweet, en hij zorgt ervoor dat je dat nog een paar dagen weet.

Wil je je ontwikkelen? Mooi, dat willen wij ook! Daar hebben we een bedrag van 10% van je jaarsalaris voor gereserveerd. Jouw professionele groei betekent namelijk dat Yoast kan groeien.

Naast je standaard 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) krijg je ook vrijwilligersdagen. Deze dagen (5 dagen o.b.v. 40 uur) kan je inzetten voor vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord. Om te collecteren, mee te helpen bij je plaatselijke sportclub of om mee te gaan met het schoolreisje van je kinderen.

Daarnaast bieden we je natuurlijk ook nog wat andere belangrijke zaken:

  • Een maandsalaris van 2.800 - 3.600 euro salarisindicatie (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van je werkervaring.
  • Een uitstekende pensioenregeling, WGA-hiaat verzekering en een ANW-hiaat verzekering, volledig betaald door Yoast.
  • Collectieve ziektekostenverzekering met extra vergoedingen voor bijv. fysiotherapie.

Ook zorgen we graag voor een goed teamgevoel. Dat doen we onder andere door uitjes, borrels, BBQ's en knotsgekke activiteiten. Zo nodigen we je graag uit om een dagje te dansen op een boot tijdens de Pride in Amsterdam dit jaar.
Bij Yoast zorgen we graag voor diversiteit. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat er geen 'gender pay gap' is, dat iedereen zich veilig voelt bij Yoast en dat we iedereen gelijke kansen bieden. Dat doen we niet alleen binnen het bedrijf, maar ook naar buiten door middel van bijvoorbeeld het Yoast Diversity Fund.

Procedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie onderdelen: het maken van een introductievideo, een kennismakingsgesprek met aansluitend een praktijkgedeelte bij positieve uitkomst en een laatste gesprek met (enkele leden van) het leadership team. Graag zien we je motivatiebrief en CV verschijnen voor 1 juli! De meest geschikte kandidaten zullen we dan na 1 juli meer informatie over de inhoud van de video geven die we graag zien. Wanneer je vervolgens door de selectie van de video komt, zullen de gesprekken plaatsvinden. Een social media screening kan deel zijn van de procedure.

We begrijpen dat de confidence gap en imposter syndrome in de weg kan staan van het vinden van fantastische kandidaten, dus aarzel niet om te reageren, we hopen snel wat van je te horen.

Belangrijk: we kijken alleen naar reacties die een motivatiebrief meesturen.

Solliciteer voor: 1 July 2022
(Onze sollicitatiecode is van toepassing op alle sollicitaties)

Solliciteer voor: 1 juli 2022

Niet wat je zocht? Kijk eens naar onze andere vacatures: