Overweeg je om bij Yoast te solliciteren maar heb je geen zin om iedere dag lang in de file te staan? Sta je niet meteen te popelen om te verhuizen naar Wijchen in het land van Maas en Waal? Geen probleem: bij Yoast gaan we na deze COVID-periode toe naar het ‘hybride werken’ en dan maakt het eigenlijk niet zo gek veel uit waar je precies woont. Maar wat betekent dat nou eigenlijk precies? Hoe zou dat eruit kunnen zien bij Yoast? En wat zijn de mogelijkheden voor mensen die niet in de buurt van Wijchen wonen?

Wat is hybride werken?

Hybride werken betekent eigenlijk niets meer dan dat mensen een deel van de week op kantoor werken en een ander deel vanuit huis. Sinds het begin van de COVID-periode werkt bijna iedereen bij Yoast vanuit huis. Voor sommige collega’s is dat een nachtmerrie, maar andere mensen vinden het eigenlijk hartstikke prettig. Bij Yoast willen we de goede ervaringen uit deze COVID-periode gaan meenemen. 

Als je meer wilt weten over hoe het eruitziet om bij Yoast te werken tijdens deze pandemie, we hebben hier een pagina (in het Engels) over:

Read more: Working at Yoast during the COVID-19 pandemic »

De ene dag op kantoor, de andere thuis

Als de werkzaamheden het toelaten dan kunnen medewerkers van Yoast ervoor kiezen om een deel van de tijd vanuit huis te werken. Bijvoorbeeld twee dagen thuis en drie dagen op kantoor. Daarover moeten natuurlijk wel afspraken worden gemaakt, maar iedere dag op kantoor werken zal na de COVID-periode niet meer de norm zijn. Lekker flexibel in overleg!

Hybride werken, hybride vergaderen

Met een groot bedrijf en een hybride werkvorm zal het vaak zo zijn dat een van de mensen met wie je een vergadering hebt niet op kantoor aanwezig is. Deze persoon belt dan in via een zoom-verbinding en kan er op die manier wel gewoon bij zijn. 

Blijf gezellig logeren

Als je een deel van je werkzaamheden vanuit huis kunt doen, zal je reistijd al flink minder worden. Daarnaast hebben we bij Yoast een appartement tot onze beschikking waar je comfortabel en kosteloos kunt overnachten. Dan werk je bijvoorbeeld twee aaneengesloten dagen op kantoor en blijf je een nachtje slapen. De rest van de week werk je dan vanuit huis. Dat scheelt enorm in je reistijd natuurlijk. En: het is ook hartstikke gezellig!

Internationaal hybride werken

Het hybride werken zal een iets andere vorm hebben voor mensen die bij Yoast werken en niet in Nederland wonen. Die kunnen natuurlijk niet iedere week een nachtje komen logeren. Toch is het ook voor mensen uit het buitenland mogelijk om af en toe (en dat is afhankelijk van de functie waarin zij opereren en de plek op de wereldbol waar zij zich bevinden) op kantoor te komen werken. En dan blijven ze ook gezellig logeren in ons Yoast appartement!

Yoastdagen: wel met z’n allen op kantoor

Een ‘downside’ van het hybride werken kan zijn dat we nooit de hele groep bij elkaar hebben. Daarom gaan we regelmatig Yoastdagen organiseren, waarbij we juist zorgen dat we zoveel mogelijk mensen op kantoor werken. Dat moeten gezellige dagen worden met teambuildingsactiviteiten waar iedereen zich weer helemaal kan opladen aan de kantoorcultuur. 

Lange reisafstand? Wees welkom!

Overweeg je om bij Yoast te komen werken? Laat jouw locatie dan geen beperkende factor zijn! We kijken uit naar je sollicitatie. Bekijk al onze vacatures nu of lees meer over de voordelen als je nog wat meer redenen zoekt om bij Yoast te solliciteren!