Yoast open dag: vrijdag 16 november

This article is locally targeted and therefore in DutchIn en rondom het Europaplein in Wijchen zijn in de afgelopen jaren 4 panden van Yoast verschenen. Het bedrijf heeft momenteel zo’n 80 mensen in dienst in Wijchen. Maar wat doen ze daar nou eigenlijk bij Yoast? En hoe is het bedrijf nou zo snel gegroeid? Op 16 november opent Yoast van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Wat doet Yoast?

Yoast maakt plugins. Een plugin is een stukje software dat extra mogelijkheden aan je website toevoegt. De Yoast SEO plugin helpt mensen hun website te optimaliseren voor de zoekmachines. Met de Yoast SEO plugin kunnen websites dus hoger ranken in Google. De plugins van Yoast worden door meer dan 8 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Yoast verkoopt ook online cursussen waarin mensen meer kunnen leren over zoekmachine-optimalisatie.

Groei van Yoast

Yoast is in 2010 opgericht door Joost de Valk. Langzaamaan groeit het bedrijf. Eind 2012 bestond Yoast nog uit Joost en vier andere werknemers. Eind 2013 waren dat tien werknemers, maar in 2016 werken er al 34 werknemers op het kantoor aan de Don Emanuelstraat 3 in Wijchen. Niet lang daarna wordt het pand op de Don Emanuelstraat te klein. Daarom komt er een tweede pand op het Europaplein, een derde pand op de Emilia van Nassaulaan en nog een vierde pand op het Europaplein. Nu werken er 80 mensen in Wijchen. Daarnaast werken er nog zo’n 20 mensen voor Yoast in het buitenland.

Aanvankelijk is Joost de Valk de enige eigenaar van Yoast. Tegenwoordig zijn er vier eigenaren. Yoast wordt gerund door Joost de Valk, Marieke van de Rakt, Michiel Heijmans en Omar Reiss.

Iets meer dan een jaar geleden maakten we onderstaand filmpje, dat al een kijkje in onze keuken gaf:

Nu, bijna anderhalf jaar, twee extra, nieuwe kantoorpanden en weer een flink aantal nieuwe collega’s verder, laten we je graag live meekijken in het bedrijf waar we zelf zo trots op zijn!

Kom naar onze open dag!

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar wat Yoast doet en wie er allemaal werken. Daarom organiseert Yoast op vrijdag 16 november van 11.00 uur tot 16.00 uur een open dag.

Mensen kunnen rondlopen door de vier panden en vragen stellen aan de medewerkers van Yoast. Er zullen ook presentaties gehouden worden waarin de directie vertelt over wat Yoast doet en hoe Yoast zo gegroeid is. Voor kinderen zal er een speurtocht zijn.

Vind je het leuk om bij ons op de koffie te komen 16 november, wandel dan gerust binnen. De koffie en thee vind je in gebouw 2, aan het Europaplein 17. Hier start bijvoorbeeld ook de speurtocht.

We hopen op een grote opkomst! Graag tot de 16e!