Marketing

Retention marketing manager

Sluit je aan bij team Yoast als Retentie marketing manager en neem de leiding over klantbehoud!

Vind jouw droombaan

Wat ga je doen?

Als de Retention lead bij Yoast, ga je een unieke rol vervullen die zowel de coördinatie als uitvoering van campagnes omvat. Met jouw senior-niveau expertise in marketing lever je een bijdrage aan de algemene marketingstrategie bijeenkomsten en zorg je ervoor dat gecreëerde content aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.

Deze functie vereist sterke schrijfvaardigheden en ervaring in het leiden van content campagnes. Je zult ook een klein team leiden dat zich richt op retentie, wat inhoudt dat je de retentiestrategie vormgeeft en bijpassende campagnes ontwikkelt en implementeert.

€ 3600 – 4000
(40 urige werkweek)
40 uur
Wijchen of hybride
Marketing team

over jou

Wie ben jij?

Ben jij een ervaren professional die uitblinkt in zowel copywriting als teamleiderschap? We zoeken iemand die een dubbele rol kan vervullen en dagelijkse activiteiten kan verbinden met project- en teammanagement. Je bent hands-on, flexibel en hebt bewezen ervaring met schrijven en digitale marketing.

Jij bent iemand die abstracte ideeën kan vertalen naar praktische plannen en in staat is om deze ideeën samen met het team uit te voeren.

Lijkt het jou leuk om je als Retention lead bij Yoast aan te sluiten, solliciteer dan nu en speel een grote rol bij het vergroten van gebruikersretentie en tevredenheid!

waar zijn we naar op zoek

Wat zijn je skills?

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in digitale marketing. 
  • Je beschikt over een bachelordiploma in bedrijfskunde, marketing of communicatie (of gelijkwaardig). 
  • Je hebt uitstekende online en offline communicatievaardigheden. 
  • Uitstekende schrijfvaardigheden in het Engels (niet lager dan niveau C1 CEFR). 
  • Bewezen ervaring in copywriting is essentieel. Je hebt de vaardigheid om contentstrategieën te ontwikkelen en uit te voeren voor retentiedoeleinden. 
  • Eerdere ervaring met het leiden van een team is een vereiste. 
  • Je hebt senior-level expertise in marketing, met het vermogen om bij te dragen aan vergaderingen over marketingstrategie. 
  • Kennis van WordPress is een pre.

Join team yoast

Meer redenen om te solliciteren

Balans werk-privé

We geloven dat het nuttig is om flexibele werktijden te hebben en we bieden (betaald) ouderschaps-, zorg- en extra lang partnerverlof.

10% voor onderwijs

Je kunt 10% van je salaris besteden aan onderwijs.

Sport en blijf fit!

We hebben onze eigen sportschool en een personal trainer!

Extra’s

We hebben een bonusregeling en een geweldige pensioenregeling, die volledig wordt betaald door Yoast.

Vakantiedagen

25 vakantiedagen (gebaseerd op 40 uur) en vijf vrijwilligersdagen, die je bijvoorbeeld kunt besteden aan het helpen bij de plaatselijke voetbalclub of het begeleiden van een schoolreisje.

Bedrijfscultuur

We hebben een erg leuke bedrijfscultuur met veel teambuildingactiviteiten. We organiseren elk kwartaal een diner en borrel en doen tussendoor veel leuke dingen!

Sollicitatieproces

Hoe nu verder?

Ben je geïnteresseerd? De sollicitatieprocedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken waarvan één technisch. Alleen sollicitaties met een begeleidende brief worden in behandeling genomen. Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Stuur dan een e-mail naar jobs@yoast.com

1
Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd? Geweldig! Solliciteer met een cv en een creatieve video. We kijken uit naar je reactie!
2
Eerste gesprek
Dit wordt een kennismakingsgesprek samen met enkele collega's.
3
Tweede gesprek
Dit wordt een praktijkgesprek, waarbij we ingaan op jouw kennis en ervaring.
4
Beslissing
We brengen je op de hoogte van onze uiteindelijke beslissing en doen je een aanbod als er sprake is van wederzijdse interesse.

DEZE COLLEGA’S KUNNEN NIET WACHTEN JE TE ONTMOETEN

Jouw team

Je wordt in deze rol deel van het marketing team. Bij Yoast werken veel experts, zoals content specialisten, ons academy team, email experts en een growth team. Jij helpt deze collega’s bij het in de markt zetten van onze producten.

Marketing operations manager

Eline

Ik heb aandacht voor de mensen in het team en verbind collega's om samen resultaten te bereiken.

Growth team lead

Nino

Ik hou ervan om groei te realiseren door de klantervaring te verbeteren.

Content specialist

Camille

Ik vind het leuk om content te creëren die mensen helpt SEO beter te begrijpen.

Retention marketing manager

Jij?

We horen graag jouw ambities!

Wil je bij Yoast werken

Yoast is hiring!

Is Retention marketing manager niet helemaal de rol voor jou? We zijn vaak nog meer vacatures online staan, dus kijk vooral of daar iets tussen zit.

Bekijk al onze vacatures!

sneek peak

Over Yoast

Wij zijn Yoast! Als bedrijf streeft Yoast naar openheid, diversiteit en gelijke kansen. Ons team bestaat uit ongeveer 140 personen. Er werken ongeveer 100 mensen in Wijchen, Nederland, en de rest van de Yoasters zijn over de hele wereld gevestigd. We zijn altijd op zoek naar geweldige mensen die ons willen helpen groeien.

Hybrid Working

Het maakt niet uit waar je woont

Wil je werken bij Yoast maar weet je niet zeker of het de reis waard is? Misschien wilt u niet naar Wijchen verhuizen? Dat hoeft geen probleem te zijn: met hybride werken je kunt deels vanuit kantoor en deels vanuit huis werken.