Projectmanager Community

2,600 - 3,400 32-40 uur per week Wijchen, bij Nijmegen

Ben jij organisatorisch sterk, neem je het voortouw en werk je graag met verschillende mensen? Kun je interne ideeën vertalen naar een concreet projectplan? En ga je graag aan de slag in een dynamisch, enthousiast en gedreven team dat middenin de organisatie en verschillende gemeenschappen (communities) staat? Lees dan snel verder!

Solliciteer nu
Solliciteer voor: 16 augustus 2020

Onze missie

Om een beeld te krijgen van ons bedrijf en jouw rol in ons team, is het fijn om iets meer over ons te weten. Onze missie is SEO voor iedereen. Als organisatie zetten we ons in om  het web te verbeteren en we geloven sterk in samenwerking, kennisdeling en werk dat  leuk en betekenisvol is. Ook gelijkheid en inclusiviteit zijn belangrijke core values voor ons.

De community

Jij zal deel gaan uitmaken van ons community team. Dit team staat middenin de verschillende gemeenschappen waar Yoast bij betrokken is. Zoals de community binnenin Yoast, onze collega’s, waar het team op regelmatige basis iets leuks voor organiseert. Maar we sponsoren ook veel evenementen en clubs in Wijchen, onze lokale gemeenschap.  Met communities bedoelen we ook onze 11 miljoen gebruikers, partners en uiteraard de wereldwijde WordPress community. We zijn betrokken in alle communities door samenwerking, sponsoring, het organiseren en deelnemen aan events en nog veel meer.  

Jouw rol in het team

Als projectmanager community bij Yoast ben je in staat een goed idee om te zetten naar een praktisch plan, waarbij je zelf ook meedenkt over de inhoud. Je bent betrokken bij elke stap binnen een project, wat betekent dat je verantwoordelijk bent voor: de voorbereiding, opzet, begeleiding, implementatie en het succesvol afronden van een project. Binnen een project ben je het aanspreekpunt voor alle betrokkenen. Je weet een project enthousiast op te pakken, zorgt voor overzicht, bewaakt deadlines, stelt de juiste prioriteiten en kunt je teamleden motiveren om het project samen tot een succes te maken.  Projecten waar je aan (mee)werkt, zijn altijd gerelateerd aan het community team, maar pak je vaak samen op met collega’s uit andere teams. Bijvoorbeeld interne projecten en evenementen, die je samen met ons team van Human Resources opstart. Binnen deze projecten werk je met veel verschillende collega’s samen. Je zal hierbij ook uitvoerende taken oppakken en uiteraard betrokken worden bij alle activiteiten in onze communities.

We zoeken jou als je beschikt over..

 • HBO werk en-/ of denkniveau (bij voorkeur richting Communicatie / Marketing)
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Pragmatisch, hands-on, hoge werksnelheid en niet bang voor strakke deadlines
 • Sterke schriftelijke vaardigheden
 • Ervaring met het managen van projecten is een pré
 • Een proactieve en flexibele werkhouding, je kunt je snel aanpassen aan veranderende omstandigheden
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden; je gaat zelfstandig op zoek naar de juiste personen die jou kunnen helpen
 • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel
 • Kennis van Jira en Scrum is een pré
 • Kennis van WordPress en SEO is een grote pré
 • Betrokkenheid binnen de WordPress community is een pré
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en vloeiend Engels 

Wat bieden we jou?

 • 2.600 - 3.400 euro salarisindicatie (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van je werkervaring.
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) en 5 vrijwilligersdagen om mee te helpen bij de plaatselijke voetbalclub of eindelijk eens mee te gaan met het schoolreisje van de kinderen.
 • Uitstekende pensioenregeling, WGA-hiaat verzekering en een ANW-hiaat verzekering, volledig betaald door Yoast.
 • Collectieve ziektekostenverzekering met extra vergoedingen voor bijv. fysiotherapie.
 • Per jaar wordt 20% van de winst verdeeld over het personeel (op basis van het aantal uur dat iemand werkt, niet op basis van salaris).
 • Richtlijn voor een opleidingsbudget? ±10% van je jaarsalaris. Persoonlijke groei = groei van Yoast.
 • Sportfaciliteiten op kantoor; jij haalt dat uurtje in, wij zorgen voor professionele begeleiding en de rest.
 • Heel veel teambuilding, van de Ken-je-collega-quiz tot LEGO-bouwdagen, gezamenlijke (en goede, gezonde) lunch en de jaarlijkse BBQ (met partners en kinderen natuurlijk).
 • Een bedrag ter waarde van 10% van je bruto jaarsalaris dat ingezet kan worden voor trainingen, cursussen of opleidingen
 • Volledig betaalde lunchpauze
 • Flexibele werktijden
 • De mogelijkheid om te sporten onder begeleiding van een personal trainer
 • Vele andere voordelen, inclusief een zeer goed pensioenplan dat 100% betaald wordt door Yoast

Deze positie kan ook op afstand ingevuld worden. Hoewel we wel graag met regelmaat op kantoor willen samenwerken. Je kunt ervoor kiezen om fulltime op kantoor te zijn, een paar dagen per week of zelfs een paar dagen per maand. Indien nodig, kunnen we je eveneens van een goede slaapplaats voorzien ;). Je kunt werken van waar je wil zolang we maar regelmatig contact hebben (voornamelijk via Zoom en Slack). Maar uiteraard ben je altijd welkom in een van onze Yoast kantoren in Wijchen, Nederland, te werken!

Solliciteren?

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie gesprekken: een kennismakingsgesprek (20 augustus), een praktijkinterview en een laatste gesprek met (enkele leden van) de directie. Deze worden mogelijk verdeeld over meerdere dagen. 18 augustus laten we je weten of je uitgenodigd bent voor het kennismakingsgesprek. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 20 augustus. Graag zien we je brief en CV vóór 16 augustus aanstaande verschijnen. Het kan zijn dat we tussendoor ook je social media even kijken.

Solliciteer nu voor deze baan!
Solliciteer voor: 16 augustus 2020
(Onze sollicitatiecode is van toepassing op alle sollicitaties)

Niet wat je zocht? Kijk eens naar onze andere vacatures:

Over Yoast

Bij Yoast optimaliseren we websites. Niet één klein stukje, maar alles. We maken websites gebruiksvriendelijker, we zorgen dat je er makkelijker doorheen klikt, we maken ze sneller en betrouwbaarder. Met andere woorden: we zorgen dat je website werkt. Voor de eigenaar en de bezoeker. Bijkomend voordeel: als je dat allemaal doet, wordt je website beter gevonden. Lees alles over Yoast (in het Engels!) »