Ervaren manager customer support

5,000 - 6,000 Wijchen, bij Nijmegen

Als jij webcare ademt, snapt dat support hetzelfde is als marketing en leidinggevende ervaring hebt als procesmanager in een dergelijke afdeling, dan zijn wij NU op zoek naar jou!

Solliciteer nu
Solliciteer voor: 1 juni 2020

Met 11 miljoen websites wereldwijd die vertrouwen op onze software, zul je begrijpen dat wij een grote hoeveelheid vragen op ons afgevuurd krijgen. Die vragen beantwoorden we met een support team dat verspreid over de hele wereld, in verschillende tijdzones, in het Engels onze klanten te woord staat.

Wij zoeken een ervaren manager customer support, die:

 • Huidige en toekomstige supportprocessen grondig onder de loep kan nemen en verbeteren.
 • Plezier haalt uit het motiveren, inspireren en coachen van mensen, individueel en in teamverband.
 • Geen probleem heeft met de strategische en tactische aansturing en planning van onze support teams in binnen- en buitenland.
 • Er energie uit haalt om van onze bestaande teams nog betere teams te maken.
 • Snapt welke support systemen er zijn en hoe die efficiënt en effectief in te zetten zijn in een remote team.
 • Begrijpt dat zorg voor klanten en merkbewaking nodig zijn op alle gebieden waar de klant over en met ons praat (social, forums, email, etc)
 • Niet bang is voor communicatie via Slack, Zoom en email om zodoende onze mensen in Wijchen en in het buitenland regelmatig en goed aan te sturen.
 • Snapt dat internationale support geen 9-5 baan is, maar wel de balans weet te bewaren, voor zichzelf en voor het team.
 • Een uitdaging haalt uit creatieve en actieve deelname in het management team van een scale-up in het oosten van het land (nooit meer files).

Wij bij Yoast doen de dingen op onze manier. Door onze eigen aanpak hebben we in de afgelopen jaren een dominospel aan FD Gazellen awards voor snelst groeiende bedrijf mogen verzamelen.  NLGroeit heeft ons wederom een plek gegeven in de Top 250 Groeibedrijven! In 7 jaar groeiden wij van 1 naar 100+ medewerkers wereldwijd. Vanuit centrum Wijchen, onder de rook van Nijmegen. Zonder intentie om naar de Randstad, laat staan een saai industrieterrein, te verhuizen.

Wat verwachten we van je?

 • We zijn op zoek naar iemand die een aantal jaar aantoonbare webcare & support ervaring heeft, in een leidinggevende rol,
 • een HBO/WO diploma,
 • een gezonde dosis humor en goede sociale vaardigheden,
 • géén "maar ik deed het altijd zo"-mentaliteit,
 • ervaring met grote(re) communities en het spanningsveld dat daarbij komt kijken
 • de kunst verstaat om anderen en zichzelf naar het volgende niveau te helpen en
 • zin heeft om mee te groeien met een internationaal, enthousiast bedrijf met als missie "SEO for everyone".

Wat bieden we?

 • 5.000 - 6.000 euro salarisindicatie (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van niveau kandidaat.
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) en 5 vrijwilligersdagen om mee te helpen bij de plaatselijke voetbalclub of eindelijk eens mee te gaan met het schoolreisje van de kinderen.
 • Uitstekende pensioenregeling, WGA-hiaat verzekering en een ANW-hiaat verzekering, volledig betaald door Yoast.
 • Collectieve ziektekostenverzekering met extra vergoedingen voor bijv. fysiotherapie.
 • Per jaar wordt 20% van de winst verdeeld over het personeel (op basis van het aantal uur dat iemand werkt, niet op basis van salaris).
 • Richtlijn voor een opleidingsbudget? ±10% van je jaarsalaris. Persoonlijke groei = groei van Yoast.
 • Sportfaciliteiten op kantoor; jij haalt dat uurtje in, wij zorgen voor professionele begeleiding en de rest.
 • Heel veel teambuilding, van de Ken-je-collega-quiz tot LEGO-bouwdagen, gezamenlijke (en goede, gezonde) lunch en de jaarlijkse BBQ (met partners en kinderen natuurlijk).

Voor een aantal van die laatste punten hebben we in deze rare tijden natuurlijk prima online varianten, zodat je in no-time alsnog de meeste van je collega's hebt ontmoet!

Procedure

Graag zien we je brief en CV vóór 1 juni aanstaande verschijnen. Daarna volgen drie gesprekken:

 1. Eerste gesprek met Thijs de Valk (CXO) en Michiel Heijmans (COO).
 2. Praktijkinterview met een aantal mensen met wie je straks eventueel gaat werken.
 3. Derde gesprek met Marieke van de Rakt (CEO), Joost de Valk (CPO) en/of Omar Reiss (CTO).

Deze gesprekken worden gestart in de week van 8 juni en kunnen plaatsvinden verdeeld over meerdere dagen. Het kan zijn dat we tussendoor ook je social media even bekijken, dan weet je dat vast.

Over Yoast

Wat bijna 10 jaar geleden begon als een eenmansbedrijf, is inmiddels uitgegroeid tot een software- en opleidingsbedrijf met klanten van over de hele wereld (slechts zo'n 4% in Nederland). Vanuit de missie "SEO for everyone" maken wij gratis, Open Source software, waarmee de gebruiker zijn website kan optimaliseren voor zoekmachines. Ook helpen we met gratis cursussen de klant te begrijpen wat er nodig is om goed te scoren in Google.  Ons geld verdienen we met betaalde varianten van die producten. Meer functionaliteit in de software, diepergaande cursussen. E-mailsupport 24/7 door supportmedewerkers in meerdere tijdzones. Daarnaast hebben we nog een ander belangrijke focus: onze medewerkers. We willen het beste uit onze mensen halen. Een goede werk/privé balans bewaken. We hebben een open cultuur en delen successen en uitdagingen in regelmatige, informele bijeenkomsten. Willen de onderlinge persoonlijke band versterken en blijven focussen op de persoonlijke ontwikkeling van ieder individu en de groep. Want alleen op die manier kunnen we blijven groeien en het bedrijf toch als het verlengstuk van onze huiskamer blijven zien!

Solliciteer nu voor deze baan!
Solliciteer voor: 1 juni 2020
(Onze sollicitatiecode is van toepassing op alle sollicitaties)

Niet wat je zocht? Kijk eens naar onze andere vacatures:

Over Yoast

Bij Yoast optimaliseren we websites. Niet één klein stukje, maar alles. We maken websites gebruiksvriendelijker, we zorgen dat je er makkelijker doorheen klikt, we maken ze sneller en betrouwbaarder. Met andere woorden: we zorgen dat je website werkt. Voor de eigenaar en de bezoeker. Bijkomend voordeel: als je dat allemaal doet, wordt je website beter gevonden. Lees alles over Yoast (in het Engels!) »